Back to knjige

Sanski Most nekad i sad Jasmin Zukanović

KM 90.00

Centralna tema istraživanja djela prof. Jasmina Zukanovića je povijest Sanskog Mosta.
Profesor Zukanović je u svojoj knjizi kroz fotografiju obradio hronologiju Sanskog Mosta,
prožetu historijskim događajima, kulturnim zbivanjima, elementarnim nesrećama i političkim potresima. Pisana riječ i fotografija iz prošlosti Sanskog Mosta su od velike vašnosti za kulturu ovog područja.
Kada se gleda jedna stara fotografija, ona budi sjećanje na mladost, nostalgiju, a kod mlađih interesovanje. Tako na osnovu starih fotografija se može napisati cijela knjiga. Profesor Zukanović je to uspio.
Vedad Biščević

Kategorije: ,

Opis

Na preko 300 stranica, 1500 fotografija, te desetina karata, albuma, skica i dokumenata, monografija je idealan izvor potrebnih informacija za sve koji žele bolje upoznati Sanski Most. Velid Selman

Korijeni veze između čovjeka i zemlje, kuće,doma, ognjišta, zavičaja, djedovine, očevine ili kako se ve􀀁 to sve zove,su neraskidivi!
čak i kad nezadovoljnik, napusti svoj kraj i trudi se da sve zaboravi, pa pokuša da izbriše sjećanje i sve veze sa zavičajem, na kraju nekad popusti,preda se.
Nekad je to slučaj zbog neke nesretne situacije ili nezadovoljstva samim sobom.Nekad zbog neprihvatanja od strane drugih.Takav onda napusti rodni kraj sa željom da se nikad ne vrati i ne misli o tom…
Ipak u jednom času života, nostalgija ga ponese, pa se kao ptica selica uvijek vrati ondje.. odakle dolazi i polazi.
Fikret Kurtović

Content missing